Het leukste uitje voor je hond          
         Wij maken honden blij                     Hondenuitlaatservice de Bollenstreek                 

 Dit is hoe ik werk

Via deze website vult u het aanmeldingsformulier in, vervolgens ga ik contact meet u op nemen en wij spreken voor een kennismakingsgesprek bij u thuis af, zo leer ik ook uw hond kennen. Tijdens dit gesprek leg ik uit hoe ik te werk ga en luister vooral naar uw wensen en denk met u mee. Ik leg op papier vast wat de eventuele  bijzonderheden van uw situatie en hond zijn. Wij nemen samen de algemene voorwaarden en het sleutelcontract door, deze laat ik ook bij u achter of ik stuur deze digitaal naar u door. Heeft u een goed gevoel dan spreken wij af voor een proefwandeling. Ik neem mij voor deze eerste wandeling alle tijd. Misschien gaat u hond nog niet gelijk in de bus, het is uiteraard nog allemaal spannend en nieuw. Ik ga dit rustig en met geduld aan. De hond zal er in geen geval een negatieve ervaring aan overhouden. Dan gaan wij naar een geschikt wandelgebied en deze eerste keer gaat ons nieuwe clublid aan de lange sleeplijn mee, deze bevestig ik altijd aan een tuigje. Heeft u geen tuigje dan neem ik er een van mij mee. Uitgerust met penning (voorzien van mijn naam en telefoonnummer) en de GPS tracker gaan wij wandelen. Uw hond zal het misschien nog een beetje spannend vinden of hij gaat er gelijk op los - in beide gevallen houd ik hem goed in de gaten en bied hem de nodige steun aan. Zie ik dat het spel te heftig word, dan zou ik het af remmen. Zie ik dat een hond de andere kant op gaat jagen dan stop ik dit onmiddellijk. Allemaal op een vriendelijke maar zelfverzekerde manier. Mijn stem ga ik alleen verheffen als er echt gevaarlijke situaties ontstaan. Ik werk met behulp van lichaamstaal en werk beloningsgericht. Ik geloof niet in de dominantie- theorie. Komen er joggers, paarden, fietsers of kinderen aan, dan haal ik de honden bij mij en laat ze zitten en wachten wij rustig samen tot dat iedereen voorbij is. Op sommige plekken mogen de honden snoepjes zoeken, bijvoorbeeld in een oude boomstam.  Wanneer de 1 a 1,5 uur voorbij zijn en wij zijn weer terug bij de bus ( in- en uitladen altijd aan de riem) dan nemen wij een 'after walk' drink en poetsen indien nodig nog de pootjes schoon. Het is niet te vermijden dat uw hond tijdens de wandeling nat en vies gaat worden.  Bij nat en koud weer heb ik de mogelijkheid om elke hond een badjas aan te doen. Deze neemt de vocht snel op zodat de meeste honden thuis weer zo goed als droog zijn. Zo blijven gevoelige honden ook warm. Is iedereen in de bus dan gaat iedereen stuk voor stuk naar huis. Zijn er bijzonderheden of complicaties geweest zo ga ik deze digitaal vermelden, is er een spoedgeval dan zal ik  onmiddellijk telefonisch contact opnemen met uw aangegeven spoednummer. Nieuwe klanten krijgen die eerste keren altijd Feedback hoe het is gegaan.  Thuis krijgt u hond nog de gewenste zorg zoals eten of een extra snoepje, ik neem zoals gewenst het halsband of tuigje af. Is er nog voldoende water? Zijn alle deuren dicht die dicht moeten zijn? Ook hier neem ik de tijd voor. Huisdeuren doe ik altijd op slot. Dan gaat het verder, de volgende hond naar huis brengen. Trouwens gebruik ik ook mijn eigen lijnen. Dit vooral ook om het risico van besmetting met het COVID-19 virus te voorkomen. Ook ontsmet ik regelmatig mijn handen. Ben ik dan thuis dan ga ik nog de bus schoon maken en de foto's op de Facebook-pagina zetten.  Is het een ochtendwandeling geweest dan ga ik verder de middaghondjes ophalen. 

Tarieven voor wekelijkse wandelingen

1 wandeling per week: € 14,50 per wandeling

2 wandelingen per week: € 13,50 per wandeling

3 wandelingen per week: € 12,50 per wandeling

4 of 5 wandelingen per week: € 11,50 per wandeling

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en geldig per 1 januari 2020

Tweede hond op hetzelfde adres: 25% korting


Calamiteitenprotocol:

Autopech;
Bij pech met de Bus is er te allen tijde binnen een half uur tot een uur vervangend vervoer beschikbaar om de honden naar huis te brengen (samenwerking Hondenuitlaatservice de Bollenstreek). T.h.o.d.n. K.Volle HUS de Bollenstreek is verzekerd bij ANWB en zal naar een garage worden afgesleept.

Warmte
T.h.o.d.n. HUS de Bollenstreek zorgt er voor dat er te allen tijde voldoende bescherming aanwezig is voor de honden om oververhitting of onderkoeling tegen te gaan.(Ventilatie/isolatie en water in de Bus. Vetbedden en badjassen in de winter.

Vanaf 25 graden
- Wordt de groepswandeling vervroegd en vindt in de ochtend plaats
- Zal er geen middagwandeling zijn (in geval van 2 groepen)
- Zal de wandeling korter zijn

Vanaf 30 graden
- Gaat de groepswandeling niet door
- Kan een privé wandeling aangevraagd worden

Bijtincident;
Bij een bijtincident worden de betrokken honden in eerste instantie geïsoleerd en nagekeken op verwondingen, wanneer noodzakelijk rijd ik direct door naar een beschikbare dierenarts. Ik stel de betrokkenen eigenaren zo spoedig mogelijk op de hoogte van het incident en overleg, enkel indien mogelijk, alvorens naar een dierenarts te rijden. Ik hebben hierover afspraken gemaakt met dierenkliniek Katwijk Voorstraat 96, 2225 ET Katwijk aan Zee Tel.
071 401 2930.

Breakstick in de bus aanwezig.


Verwonding of ongemak;
Doordat ik de honden dagelijks of wekelijks zie, vallen verandering in gedrag en lichaamshouding op. Ongemak of een verwonding zal ik opmerken en na constatering hiervan melding maken bij de eigenaar. Eventueel in overleg met de eigenaar kan ik naar een dierenarts gaan.

T.h.o.d.n. K.Volle HUS de Bollenstreek is in het bezit van een EHBO-koffer en een honden EHBO certificaat. Dit certificaat wordt jaarlijks herhaald. De eigenaar wordt ten allen tijden op de hoogte gesteld van het incident. Daarbij heeft T.h.o.d.n. K.Volle HUS de Bollenstreek een samenwerkingsverband met dierenkliniek Katwijk waar ik altijd terecht kan met de honden voor een check of spoedgeval!

Vermissing;
Tijdens het wandelen zet ik TRACTIVE trackers in voor alle honden  Mocht er onverhoopt een hond vermist raken, handel ik als volgt;

1.     Hulp inschakelen via SOS groep in het betreffende gebied en via de tractive app locatie delen

2.     Eigenaar bellen en via tractive app locatie delen

3.     De andere honden naar de bus brengen/indien mogelijk naar huis brengen

4.     Is de hond nog niet gevonden: Op Facebook delen/mensen inschakelen die helpen zoeken

5.     Ik ga zolang door totdat de hond is gevonden

Ik tracht de hond zelf te vinden, maar contact direct de eigenaren, vervolgens maak ik een melding bij alle omliggende dierenambulances, ik plaats een oproep op social media en schakel eventueel een zoekteam in.

Werkprocedures:

Nadat wij kennis met elkaar hebben gemaakt en het intakegesprek succesvol afgerond en de documenten ingevuld zijn, ga ik uw hond(en) voor een proefwandeling mee nemen. Vooraf ga ik kijken of uw hond goed bij de groep van de gewenste dag en dagdeel past. Heeft u een hele angstige hond of weet u niet hoe hij op andere honden gaat reageren dan is het ook mogelijk om een proefwandeling apart van andere honden te maken. Bij angstige honden neem ik graag mijn cattle/bordermixteef Tinka mee. Zij helpt angstige en bange honden om warm te worden. Ik neem mij alle tijd om uw hond de bus te laten zien en zorg er voor dat hij mogelijks de eerste hond is die ik op haal zo dat hij rustig kan kijken. Tijdens de eerste wandeling maak ik gebruik van een 10 meter sleeplijn. Deze sleeplijn maak ik aan een tuigje vast, heeft u geen tuigje dan gebruik ik een eigen tuig. Een sleeplijn aan een halsband kan tot ernstige verwondingen aan nek of wervelkolom zorgen.

Ik wandel met groepen van maximaal 6 honden. Meestal zijn er een of twee van mijn eigen honden mee. Hierdoor zorg ik voor stabiliteit en vertrouwdheid binnen de groep. Tijdens de eerste drie wandelingen kan ik een goede inschatting maken van het karakter van uw hond en of deze bij ons past. Natuurlijk moet u en uw hond ook een goede klik met mij en de andere honden hebben.

Ik kom de hond(en) bij u thuis op het afgesproken moment ophalen. Met de aan mij gegeven sleutel (sleutelcontract) ga ik naar binnen en begroet de hond en maak mijzelf kenbaar om te roepen dat ik er ben. Ik heb altijd wisselschoenen mee zo dat ik met schone schoenen of op sokken bij u binnen kan lopen. Ik bevestig de tracker en een eigen penning, met mijn naam en telefoonnummer erop, aan het halsband of tuigje van de hond. Met een eigen lijn neem ik de hond mee naar buiten, de deur doe ik op slot. Samen met de hond ga ik naar de bus lopen en gaat de hond haar of zijn vertrouwde hok in. Dan ga ik verder de andere honden ophalen en uiteindelijk naar het wandelgebied. Ik vind het belangrijk mij aan de verkeersregels te houden. Ik ‘scheur’ niet door woonwijken, als ik vertraging heb dan geef ik dat even aan dat ik iets later ben dan gewend. Ook vind ik dat de honden blijer zijn met een rustig en kalm rijgedrag. Bij het wandelgebied aangekomen, ga ik de deuren openen, de honden kunnen alvast een kijkje en een snuf nieuwe geuren nemen (dit draagt eraan bij dat de honden kalmeren), ik ga mijn schoenen wisselen en de spullen inpakken die ik altijd meeneem. Rustig haal ik elke hond uit de bench en samen vertrekken wij . Is de omgeving okay , dus er zijn geen directe vreemde honden of wandelaars, sporters etc., dan laat ik de honden een voor een los. Hondenpoep ruim ik op en neem ik op de terugweg mee als er geen vuilnisbakken zijn. Ik scan continu mijn omgeving. Vereist de situatie het, dan neem ik alle honden aan de lijn, denk hierbij aan angstige honden, mensen of er komt een paard aan of een kudde schapen. Mimimaal een uur gaan wij op avontuur uit, snuffelen lekker in het gras rollen, zwemmen op een veilige plek of gaan een partijtje rennen. Ook neem ik mij de tijd om elke hond even een knuffel en persoonlijke aandacht te geven. Komen er joggers aan of onverwachte fietsers? Ik roep de groep even bij me om de mensen te laten passeren. Rekening houden en communiceren maakt dit werk zoveel leuker. Mensen zijn blij als je even een stap op zij doet voor hen. Niet iedereen is gediend van een groep loslopende honden. Tenslotte wil ik ervoor zorgen dat de losloopgebieden voor iedereen toegankelijk blijven.

Met mooi weer zijn wij ook 1,5 uur op pad. Rond 50 tot 100 meter voordat wij de bus bereiken, lijn ik elke hond aan. Samen gaan wij naar de bus en elke hond in zijn hok. Zijn de honden erg nat en het is koud dan krijgen ze de badjassen aan en worden met een handdoek afgedroogd. Iedereen krijgt nog water aangeboden en een koekje. Vervolgens ga ik de honden weer naar huis brengen. Zijn er bijzonderheden gebeurd, dan ga ik u een bericht met eventueel wat foto’s sturen. Elke dag plaats ik foto’s van de wandelingen op mijn facebook pagina.

Honden mogen vanaf 6 maanden mee als deze het mentaal en fysiek aan kunnen. Bent u hierover onzeker? Ik help u graag. Oudere honden mogen mee zolang ze de wandelingen nog goed aan kunnen. Heeft uw hond erg last van warmte of kou of heeft hij of zij last van pijnlijke gewrichten of andere gezondheidsproblemen? Dan is het misschien beter om samen naar een andere oplossing te kijken. Vindt uw hond het absoluut niet leuk om met een groep mee te gaan en blijft hij of zij altijd achter of loopt ver vooruit? Ook dan moeten wij naar een andere oplossing kijken.

PostiveRocks! Ik ben van geweldvrije opvoeding en omgang met honden (trouwens ook met kinderen) Ik gebruik geen slipkettingen en geen andere pijnlijke hulpmiddelen. Ik schreeuw niet of pak de honden fysiek aan. Ik wil dat de honden graag met mij mee gaan en plezier hebben. Zij zullen vertrouwen in mij hebben en naar mij toe durven komen als ze bang voor iets of iemand zijn. De honden zullen alleen maar positieve ervaringen met mij hebben en graag en met vreugde in mijn bus springen. Kort gezegd: Ik ben geen vriend van de dominantie-theorie. Iedere hond verdiend training, zorg en aandacht passend op zijn behoeftes en gedrag.

 

Veiligheid & Hygiëne:

In de bus is een EHBO Set voor mensen en dieren en een brandblusser aanwezig.

De bus is van ventilatie, isolatie, licht, Airco en stalen hokken voorzien.

In de jerrycan is altijd vers water.

Er zijn altijd voldoende lijnen aanwezig

De bus en de inrichting worden aan het eind van de week schoon gemaakt (grote schoonmaakbeurt)

Aan het einde van elke dag worden de hokken schoon gemaakt (kleine schoonmaakbeurt)

Preventieve vlooienbestrijding een keer per maand met STOP! Omgevingsspray

Ontsmetten en ontvlooien met chemische middelen van de hokken en oppervlakten alleen als er besmettelijke ziekten bekend zijn of als er daadwerkelijk een hond met vlooien of andere ongedierte besmet is.

Bij het schoonmaken gebruik ik milieu en diervriendelijke producten.

De GPS Trackers zijn opgeladen en schoon

De penningen zijn leesbaar 

Neem vandaag nog contact met mij op voor meer informatie.  Telefoon nr. : 0622436503

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info